Την Παρασκευή
στις 26 Σεπτεμβρίου,
πραγματοποιήθηκε ένα ιδιαίτερο «εργαστήρι» στην Κρήσσα Γειτονία
μας, στο οποίο μάθαμε για τα τοπικά
βότανα και πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια σπιτική κρέμα για το σώμα με βάση την Καλεντούλα. Ξεκινήσαμε με μια συζήτηση σχετικά με τα βότανα και τις βασικές ιδιότητες
τους, αλλά και το πώς τα επιλέγουμε, τα συλλέγουμε και τα αποθηκεύουμε,
ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη βεράντα του μπαρ,
όπου ένα ωραίο φθινοπωρινό αεράκι μας έκανε παρέα όσο απολαμβάναμε την υπέροχη θέα
στην κοιλάδα και τα γύρω βουνά!
Παράλληλα, απολαύσαμε τη φρέσκια μυρωδιά της μαντζουράνας, της
λουίζας και της καλεντούλας, τα οποία αργότερα δοκιμάσαμε στο απογευματινό μας
τσάι!
Μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα,
ετοιμάσαμε τα εργαλεία για
την προετοιμασία της
λοσιόν σώματος από κερί μέλισσας,
λάδι καλέντουλας και
νερό από λάιμ. Αφού την ετοιμάσαμε και την μοιράσαμε στα
ειδικά δοχεία, ο καθένας μας κράτησε
ένα μικρό βάζο με
τη λοσιόν. Κατασκευασμένο από τα χεράκια μας!
Ακολουθεί η διαδικασία
παρασκευής:
Προετοιμάστε τα δοχεία που θα αποθηκεύσετε
τη λοσιόν σας. Αποστειρώστε
τα σε βραστό νερό
ή ατμό και
αφήστε τα να στεγνώσουν.
Αφού λιώσετε το κερί, προσθέστε το έλαιο και βάλτε το μίγμα
σε θερμοκρασία 60
° C, ενώ, σε ένα άλλο βάζο, το νερό από λάιμ πρέπει να φτάσει την ίδια θερμοκρασία. Μόνο τότε, μπορείτε να βάλετε τα έλαια στο
νερό και να γίνουν το μείγμα
για την κρέμα.
Με ένα αυτόματο μίξερ
χειρός, αναδεύστε το υγρό μέχρι να γίνει παχύτερο και κρεμώδες. Δροσιστείτε το μείγμα
σε μία θερμοκρασία
περίπου 35 ° C τοποθετώντας το βάζο
με το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα με
κρύο νερό.
Τα δοχεία είναι τώρα έτοιμα "να φιλοξενήσουν"
τη λοσιόν σας! Ονομάστε
τα με την ημερομηνία και τα
κύρια συστατικά. Κρατήστε τα μέχρι τρεις
μήνες σε δροσερό μέρος, αλλιώς,
αν τα βάλετε στο ψυγείο, μπορούν να διαρκέσουν λίγο περισσότερο.
Τα φυτικά καλλυντικά είναι απαλά για τους ιστούς του σώματος και το
έλαιο καλέντουλας έχει μια καταπραϋντική
επίδραση στο δέρμα. Αλλά πάνω από όλα, είναι υπέροχο να προετοιμάζετε τα δικά σας προϊόντα και να ανακαλύπτετε ξανά την παλιά σοφή γνώση
των βοτάνων!
|