|
|
Ψητά Κολοκυθάκια με σκόρδο και ντομάτα - Μια συνταγή από την Κρήτη! |
9/4/2014 |
|
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
5-6 μικρά κολοκυθάκια ( όχι πολύ μεγάλα) Ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (περίπου 400 γραμμάρια) Ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι / πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια (χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε), κόβοντας λίγο τις άκρες. 3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 4. Κάνουμε μια μεγάλη σχισμή στα κολοκυθάκια κατά μήκος, αρκετά βαθιά ώστε να τα γεμίσουμε σκόρδο. Τα γεμίζουμε σκόρδο. 5. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε τηγάνι ή κατσαρόλα. 6. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο- περίπου 1/ 3 έως 1/ 2 της κούπας. 7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και γυρίζουμε τα κολοκυθάκια, έτσι ώστε να ποτίσουν με ελαιόλαδο. 8. Μαγειρεύουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σερβίρουμε ολόκληρα ή κομμένα σε μικρά κομμάτια. Συνοδεύουμε με τυρί και ψωμί.
(Πηγή: http://www.olivetomato.com/roasted-zucchini-with-garlic-and-tomato-a-recipe-from-crete/#more-3512)
|
|
|
|