BOOK NOW
 
EN | FR
ΔΙΑΜΟΝΗ   ΓΚΑΛΕΡΙ   ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ   ΣΠΑ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΡΑΤΗΣΗ          

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ροφός με Μπάμιες & Μυρωδικά

27/11/2014
Ο ροφός με μπάμιες και μυρωδικά είναι μια πολύ χαρακτηριστική συνταγή της κρητικής κουζίνας, από τις πιο χαρακτηριστικές που αφορούν το μαγείρεμα ψαριών..




Υλικά (για 4 άτομα):
Ροφός - 2 κιλά
Μπάμιες - 1 κιλό
Τομάτες - 1 κιλό
Κρεμμύδια - 300 γραμ.
Σκόρδο - 20 γραμ.
Σέλινο - 15 γραμ.
Μαϊντανός - 15 γραμ.
Λεμόνια - 1 τεμ.
Ελαιόλαδο - 300 ml.
Κρασί λευκό - 150 ml.
Ξύδι από κρασί - 50 ml.
Ρίγανη - 5 γραμ.
Ζάχαρη - 10 γραμ.
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:


Πρώτα καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και τα αναμειγνύουμε σε ένα ταψί με τις μπάμιες. Συμπληρώνουμε το αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, ελαιόλαδο, ξύδι, λεμόνι (χυμός &ξύσμα) και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί. Βάζουμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη. Καλύπτουμε ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c* για περίπου 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη περίπου 10-15 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!
 
πίσω