Υλικά (Για 4 μερίδες) :
Χοχλιοί (σαλιγκάρια) - 600 γραμμάρια Τομάτα -1 μέτρια
Ελαιόλαδο -100 μλ. Ξύδι κρασιού -100 μλ.
Δενδρολίβανο - 20 φυλλαράκια
Ρίγανη - 1
γραμμάριο
Πιπέρι μαύρο - 1 γραμμαριο
Αλάτι - 5
γραμμάρια
Παρασκευή:
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το απλώνουμε. Προσθέτουμε τους
χοχλιούς έναν-έναν με το άνοιγμα του κελύφους
να ακουμπά στον πάτο.
Μαγειρεύουμε για περίπου 15’ ανακατεύοντας
αραιά μετά το πρώτο 5λεπτο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη
και μαγειρεύουμε
για 2´ ακόμη. Σβήνουμε
με το ξύδι, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, την
ρίγανη και το πιπέρι. Σκεπάζουμε
το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε
για 10’ περίπου, μέχρι
να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο
και συνοδεύουμε με
φρεσκοψημένο ψωμί.
Καλή επιτυχία!
|