Με μεγάλη μας τιμή, τον Νοέμβριο φιλοξενήσαμε στην Κρήσσα Γειτονία, το
μεγαλύτερο Γερμανικό περιοδικό γαστρονομίας " Essen & Trinken" και τον εξαιρετικό γαστρονόμο και συγγραφέα
Kay-Henner Menge , μαζί με το διάσημο φωτογράφο Christian Kerber !
Το περιοδικό “Essen & Τrinken”, ξεχωρίζει στη Γερμανία και στην
υπόλοιπη Ευρώπη για τα μοναδικά θέματα γαστρονομίας του, ενώ τα εξαιρετικά
ρεπορτάζ του, μαζί με τις συνεντεύξεις και τα ταξίδια γευστικών εμπειριών από
ολόκληρο τον κόσμο που προβάλλει, καθορίζουν τις τάσεις στον κόσμο της
μαγειρικής.
Αφορμή της φιλοξενίας αυτής ήταν η εξεύρεσητοπικών συνταγών, εκλεκτού κρασιού και ελαιολάδου στην περιοχή της
Σφάκας και γενικά της Ανατολικής Κρήτης. Άλλωστε, Η Κρήσσα Γειτονία δίνει
ιδιαίτερη σημασία στην προβολή της Κρητικής κουζίνας και τα οφέλη της.
Είχαμε την χαρά να μαγειρέψουμε με τον Chef μας, Θάνο Παναγιώτου, μια
ιδιαίτερα γευστική και παραδοσιακή κρητική συνταγή, ροφό με μπάμιες και
μυρωδικά (Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ) .
Το μαγείρεμα πραγματοποιήθηκε στη βεράντα του ξενοδοχείου μας, με θέα τα
βουνά και τη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν
ιδιαίτερα την εμπειρία, που έγινε σε χαλαρό και εύθυμο κλίμα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το περιοδικό για την άψογη συνεργασία και
αναμένουμε να μαγειρέψουμε σύντομα ξανά μαζί!
|