Σε ένα μοναδικό δεκασέλιδο αφιέρωμα, το κορυφαίο Γερμανικό
περιοδικό γαστρονομίας Essen & Trinken,
ανακαλύπτει τον πλούτο της Κρητικής κουζίνας στην Κρήσσα Γειτονία, ο οποίος, όπως σημειώνει ο
δημοσιογράφος, «δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό».
Λάδι από τις καλύτερες «κορωνοέϊκες» ελιές, περήφανα κρασιά
που προέρχονται από ηλιόλουστα αμπέλια, μυρωδάτα μπαχαρικά, βότανα και άγρια
λαχανικά, σαν να τα έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός, είναι μερικές από τις εικόνες
που μεταφέρει ο δημοσιογράφος μέσα από το εκτενές άρθρο του, σε συνέχεια της
πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κορυφαίος γαστρονόμος Kay-HennerMenge,
μαζί με το διάσημο φωτογράφο Christian Kerber , συμμετείχαν σε συγκομιδή ελιών
και έζησαν το αυθεντικό Κρητικό
καζάνεμα, τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, στο
χωριό της Κρήσσας Γειτονίας στη
Σφάκα της Ανατολικής Κρήτης.
Στην παραδοσιακή Κρήσσα
Γειτονία μας, με τη βοήθεια του Σεφ μας Θάνου Παναγιώτου, είχαν την
ευκαιρία επίσης να μαγειρέψουν μοναδικές τοπικές συνταγές. Μπορείτε να δείτε
περισσότερα ΕΔΩ! Επίσης, δοκίμασαν κρασιά από τοπικές κρητικές ποικιλίες σε κοντινούς
αμπελώνες και πέρασαν μια ολόκληρη μέρα σε ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας
στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες της Κρήτης.
Το αφιέρωμα του Essen & Trinken, υλοποιήθηκε με την
υποστήριξη της Marketing Greece και αποτελεί μέρος μιας σειράς στοχευμένων
ενεργειών προώθησης των ελληνικών προορισμών και της αυθεντικής ελληνικής
γαστρονομίας στη γερμανική αγορά.
Η Κρήσσα Γειτονία
στηρίζει πάντα τέτοιες ενέργειες, ώστε να προβληθούν διεθνώς οι μοναδικές
ομορφιές της Κρήτης!
Απολαύστε το Γερμανικό αφιέρωμα ΕΔΩ !
|